Friday, March 16, 2007

Τα 'χω παίξει - ιστορίες..

σήμερα ανεβαίνουν 2 ιστορίες. Η πρώτη ιστορία βασίζεται σε 5 λέξεις που διάλεξε το πατσιούρι και η δεύτερη σε 5 λέξεις που διάλεξε η λούπα.. Οι λέξεις είναι σε bold. Αν δε μπορείτε να τις βρείτε τότε κρύβονται στα νοήματα.. (ρε Αλέξη, μην κρύβεις τις λέξεις. Φέρ’τες πίσω.)


ιστορία νο1: (ψυχάκι, υπομονή, νυχτολούλουδο, μπάτσος, θαλπωρή)

καθόταν γυμνός στην πολυθρόνα του και έβλεπε τηλεόραση. Είχε αποβλακωθεί εντελώς μιας και η τηλεόραση έδειχνε μόνο χιόνια εδώ και αρκετή ώρα. Το ίδιο αποβλακωμένοι ήταν και οι τεχνικοί στο κανάλι που δεν έφτιαχναν τη βλάβη..

Φορούσε μόνο ένα αστυνομικό καπέλο με το χαρακτηριστικό σήμα LAPD (Los Angeles Police Department). Του το είχε αφήσει ο εραστής του το προηγούμενο βράδυ, για να τον θυμάται. Ο ένας (ο εραστής) ήταν πεζοναύτης, και αυτός μούτσος. Για αυτό ταίριαξαν. Ήξερε ότι δεν θα τον ξανάβλεπε. Πάντα έτσι γινόταν..

Προσπάθησε να σκεφτεί τον εαυτό του να χορεύει γυμνό και χαρούμενο. Μάταιο. Τίποτα δε μπορούσε να σκεπάσει τη γύμνια του. Όχι τη σωματική, αλλά την ψυχική. Είχε απογυμνωθεί ψυχικά εντελώς και αυτό ήταν που τον έκανε να κρυώνει πιο πολύ.

Ό,τι και να σκαρφιζόταν δεν του έδινε πια την ικανοποίηση που ζητούσε. Τι ναύτες, τι στρατιώτες, τι σώματα ασφαλείας, τι πυροσβέστες. Τίποτα. Όλα του πέφτανε λίγα. Υποκατάστατα μιας ζωής, εγκλωβισμένος σε αυτά. Το μόνο που ζητούσε από τη ζωή του ήταν ζεστασιά, αλλά είχε εγκλωβιστεί..

Με πολύ βάσανο ανασηκώθηκε. Άνοιξε το παράθυρο και μύρισε τα lilium candidum. Έκοψε ένα και το έβαλε στα δόντια του. Ένιωσε ικανοποίηση. Χάρηκε επίσης που βρήκε το θάρρος να σταθεί γυμνός στο παράθυρο και να δείξει στους γείτονες τα @@ του. Όλοι τον κράζανε στην γειτονιά. Μόνο που ήταν βράδυ και δε φαινόταν τίποτα.

Δεν άντεξε άλλο. Άφησε το παράθυρο ανοιχτό, άνοιξε την πόρτα, με το πηλήκιο στο κεφάλι και το λίλιο στα δόντια έφυγε προς το δάσος αναρωτώμενος: "Τι είναι το ψυχάκι, ρε πούστη??"


ιστορία νο2: (λύκος, ιέρεια, πέτρα, ποτέ, αντίο)


η ιέρεια βγήκε μέσα από τους καπνούς και τα θυμιάματα. Είχε μαστουρώσει για τα καλά μιας και έπρεπε να δώσει χρησμό. Είχε ανάψει και κάτι ποντικοφάρμακα πίσω στα καμαρίνια, μαστούρα και γλυκιά βραδιά δηλαδή..

Είχε να φάει από την προηγούμενη μέρα και πεινούσε σα λύκος. Δεν το πάλευε. Σύμφωνα με την διαδικασία έπρεπε να μείνει νηστική. Τα είχε παίξει όμως. Άρπαξε ένα κριτσίνι, το έσπασε στα δύο και το μασούλησε.

Η "πέτρα του σκανδάλου" ήταν ο Θεμιστοκλής. Οι Έλληνες είχαν πάρει τον πούλο στις Θερμοπύλες. Έτσι άρον άρον αναγκάστηκε να πάει να πάρει χρησμό. "Τον παπάρα τον Ντέμη" έλεγε και ξανάλεγε. "Ρε Ντέμη ξέρεις να κάνεις απονευρώσεις? Όχι. Με καράβια ξέρεις να παίζεις κα βαπόρια. Τι χρησμό θες τότε??". "Αν και ξέρω. Σας τελείωσε εκεί κάτω το πράμα και ήρθες να πάρεις άλλο". "Τέλος πάντων, μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει" έλεγε η ιέρεια και σκεφτόμενη το τριήμερο ρεπό της, έπαιρνε κουράγιο.

Έκατσε να χαλαρώσει. Άναψε ένα τρίφυλλο και άρχισε να λογίζεται. Θυμήθηκε όλους αυτούς τους γκόμενους που τους είχε δει μόνο για μια φορά και ποτέ ξανά. Η μια φορά ήταν όμως αρκετή για να τους ερωτευτεί και να την βασανίζουν οι σκέψεις για καιρό. Ήξερε ότι έτσι όμως δε γίνεται δουλειά. Αν τους ήθελε πραγματικά έπρεπε να το πολεμήσει. Είχε φάει τα μούτρα της όμως και πολλές φορές δείλιαζε.

Άλλες πάλι, οι συνθήκες δεν επέτρεπαν κάτι παραπάνω από τη μια ματιά. Αυτό ήταν και που της τη βίδωνε. Άρχισε να ρουφάει με μεγαλύτερη μανία. Τι είναι πιο ψεύτικο? Το ανεκπλήρωτο της μιας ματιάς, ή τα σαθρά αισθήματα που νιώθεις για τον γκόμενο στο κρεβάτι σου? (Ξανά-)Είπε αντίο και στους 2 με την ελπίδα ότι την επόμενη θα γίνει πραγματικότητα..



Με τη σειρά μου προτείνω τους:

λαζίνιο, αστάρτη, αργυρένια, αν205, λιοντάρα, δεμονια, σόκρατες, καιρό, νάντια

είστε μπόλικοι , και όποιος/α άλλος/η θέλει ας μου κάνει παράπονα ότι τον/την ξέχασα να τον/την συμπληρώσω.

Με τις λέξεις: γαλανέ (ως έχει στην κλητική), γυροφέρνω, κουτόχορτο, χρυσαφένια, τσαλαπατήματα

7 comments:

patsiouri said...

Καλή ιδέα η κλητική!!Έπρεπε να έχουμε βάλει και άρθρα, όπως λέει η An Lu, "Ο Αγών μου", "ώ Βύρωνα"!!!

Μπράβο, στείλτο και στο tube!

Lupa said...

Είμαι φαν του σελοφάν (συγνώμη της ποδιάς εννοώ)
Πολύ φαν όμως!!

Αστάρτη said...

H πρώτη ιστορία ήταν ολα τα λεφτά!
Γμτ δεν σκέφτηκα να ακολουθήσω το παράδειγμά σου!
Κι εγώ, κι εγώ φαν..
φαν-ατικη!!

o kairos said...

Γαλανε,γυροφερνω κουτοχορτο με χρυσαφενια τσαλαπατηματα...))

an205 said...

Κατούρα μας ρε!!!
Με το ιέρεια θυμήθηκα
αυτή στους 300!!!
Αυτή ναι να σου ξηγήσει
το χρησμό.....

*...Nantia...* said...

τρομερά!!!δεν ξέρω αν στόχο είχες να γίνεις αστείος αλλά εγώ λύθηκα στο γέλιο!!θα προσπαθήσω να γράψω αν και δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω(το συγγραφικό μου ταλέντο δεν περιορίζεται ξέρεις..)

Κατουρημένη ποδιά said...

πατριούρι, αν με ταινιάρει και ο cpil τότε είναι που θα την ψωνίσω τελείως..

λούπα & αστάρτη, πώς λένε το παλτό που σε τρομάζει? Μπου-φάν. Ή κάπως έτσι.

"Έχει γαμώ τις μέρες τι το θέλεις το μπουφάν?
Η φίλοι σου οι Five, όχι είναι οι One" από ημισκούμπρια..

καιρέ, αυτός είναι ο χορός της βροχής..

(χαχα το "με" πού το βρήκες? Δεν το έδωσα. Δεν παίζεσαι..)

αν205, πήγα να φάω έξω χτες και με σέρβιρε Η Ιέρεια. Μου κόπηκε η όρεξη..

νάντια, γέλασες ε?! Προσπάθησα να μεταφέρω τις βαθύτερες ανησυχίες μου μέσα από 2 πραγματικές ιστορίες. Τελικά το πρόβλημά μου δεν πρέπει είναι τόσο σοβαρό.. (ξέρω, ξέρω... την ψώνισες και εσύ..)